egy pillanat...

Csoportos mozgásszervi érzékenyítő program

Csoportos mozgásszervi érzékenyítő program

A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK hétköznapjait bemutató aktív program akár 30 fős csoportok részére

Fellelkesülve a Csoportos vak érzékenyítő program sikerén, a Szabadulós Pince csapata elhatározta, hogy 2019-ben készít egy saját élményű mozgásszervi érzékenyítő programot is.

Nagyon fontosnak tartjuk a mozgássérült emberek iránti pozitív szemlélet és hozzáállás kialakítását valamint a segítségnyújtás módjának megtanítását a társadalom, és különösen a fiatalok számára. A most létre hozott érzékenyítő programunkkal szeretnénk elérni, hogy a résztvevők saját élményeiken keresztül kerüljenek közelebb a mozgássérült, vagy ideiglenesen mozgásukban akadályozottak világához.

Az érzékenyítő programunk több programelemet is tartalmaz, így alkalmassá válik nagyobb csoportok, iskolás osztályok, munkahelyi közösségek egyidejű és aktív részvételére. A csoport bontásnak köszönhetően minden résztvevő mindegyik programelemmel kapcsolatban szerezhet tapasztalatot. Célunk, hogy az érdeklődők részére történő konkrét információk és gyakorlati tudás átadásával segítsük a korlátokkal élők beilleszkedését és boldogulását mindennapjainkba.

A programot munkatársainkkal bonyolítjuk, de iskolás csoportok esetében számítunk a gyerekeket kísérő pedagógusokra is, mert ők ismerik az egyes tanulókat, valamint az osztályok csoportdinamikáját, így az esetleges problémák kezelésében is segítségünkre lehetnek.

A program elemei:

Segédeszköz bemutató        
A foglalkozás során a fiatalok megismerkedhetnek és kipróbálhatják a mozgássérült emberek önálló életvitelét megkönnyítő mindennapi eszközöket, azok használatát.      
Lehetőség lesz kerekesszék felszíni kipróbálására, egyéb segédeszközök kipróbálása.  
Mobilizálható térd- és kéz ortézisek segítségével blokkolunk időlegesen egy-egy végtagot, melynek eredményeként nehezebbek lesznek a hétköznapi feladatok, melyek megoldásában instruktoraink és a biztosított segédeszközök segítenek.

Közlekedés bemutatása, segítség nyújtás felajánlása            
A foglalkozás egy része a szabadtéri közlekedés gyakorlására is lehetőséget biztosít akadályokkal teli környezetben, segítő közreműködésével. Ezen felül az épületben történő közlekedést is gyakorolhatják a résztvevők biztonságos körülmények között, mankó segítségével. 

 

Korcsoport: 10-18 éves kor között pedagógus/felnőtt felügyelettel vehető igénybe. A pedagógus/felnőtt kísérő az ügyféltérben tartózkodhat, vagy a programban is részt vehet. 18 év felett felügyelet nélkül is részt lehet venni a programban.

Létszám: 3 csoport bontásban történik a program lebonyolítása, de maximum 3x10 fő lehet a csoportlétszám.

A program csoportos ára: br. 29.900,- Ft/csapat (max. 30 fő)

Játékidő: 90 perc

További információ kérése és időpont foglalás az info@szabadulospince.hu email címen, valamint a 06 30/7798-902 telefonszámon lehetséges.